ANBI

Het Nationaal fietsmuseum Velorama heeft een ANBI status. Dit houdt in dat Velorama een non profit organisatie is, middels een stichting. Het museum wordt volledig door vrijwilligers bestuurd en open gehouden door vrijwilligers. Alle bestuursleden en medewerkers zijn vrijwillig en ontvangen geen vergoeding.

Beleidsplan:

et doel van Nationaal Fietsmuseum Velorama is haar collectie fietsen en ontwikkeling te bewaren van de fiets, gezien vanaf de uitvinding van de loopfiets in 1816 tot aan de moderne electrische fiets uit de 21e eeuw. 

Velorama doet dit door het verzamelen, restaureren en exposeren van haar collectie loopfietsen, vélocipèdes, hoge bi’s, safeties in al haar verschijningsvormen. 

Hieronder vallen eveneens vouw-, race- en ligfietsen. Velorama toont aan dat de ontwikkeling van de moderne fiets grotendeels in het buitenland heeft plaatsgevonden. 

Onder de ontwikkeling van de fiets verstaat Velorama ook de ontwikkeling van specifieke onderdelen als verlichting, kettingen, banden, versnellingen e.d.

Door ruil en aankoop wordt de collectie zo aantrekkelijk, chronologisch juist en instructief mogelijk gehouden. 

Rondleidingen zijn mogelijk op afspraak, de toegangsprijs is laag-drempelig.

Er is een uitgebreide bibliotheek aanwezig, die op afspraak kan worden geraadpleegd.

Jaarverslagen

Bestuur

Voorzitter: G.J. Moed
Secretaris: C.J. van Wijk
Penningmeester: W. Moed
Bestuurslid: T. de Haer

Informatie ANBI registratie

Naam: Nationaal Fietsmuseum Velorama
RSIN /Fiscaal nummer: 5983290
KVK: 10146010